Kabartmalardan biraz daha ince işçiliğe sahip olan çini tekniğidir. Milenyum tekniğinde, degrade bir arkaplan üstüne istenen şekiller tahrir boyasıyla çizilir. Bu boyayı bir çeşit mürekkep gibi de düşünebiliriz. Daha sonra bu çizimlerin içi boyanarak istenen şekil elde edilir. Milenyum çalışmalardaki şekiller daha sonra anlatacağımız samur tekniğindekilere göre daha basit görünür. Bunu resim ve minyatür arasındaki farka benzetebiliriz.
Milenyum ürünlerin renk yelpazesi diğer türlere göre çok geniştir. Hemen hemen bütün renkler kullanılabilmektedir. Mavi, yeşil, sarı, kırmızı, mor en çok karşılaşılan renklerdir.
Milenyum ürünler genellikle küçük ve orta büyüklüktedir. Vazolar, tabaklar, üzerine resim yapıştırılan tabaklar, küçük süs eşyaları milenyum çini ürünlerine örnek gösterilebilir.
Son yıllarda milenyum ve kabartma tarzları birleştirilerek daha renkli bir tür ortaya çıkmıştır. Bu eserler de tabaklarda, kaselerde ve süs eşyalarında sık görülmekte ve tercih edilmektedir.
Milenyum ürünlerin fiyatı kabartma ile karşılaştırıldığında biraz daha yüksektir. Ama diğer türlere göre deüşük olduğu için bu teknik de piyasa için yapılır. Bu ürünlerde pek fazla sanat kaygısı güdülmez.
Perşembe, Ağustos 21st , 2008 | Yazar: admin
RSS ile cevapları takip edebilirsiniz: RSS 2.0 feed.
yorum yazabilir, ya da kendi sitenizden izleyebilirsiniz.
Yorum yaz
